Gedragsregels Sportvereniging R.D.M.

 

Binnen sv RDM staat plezier in het voetballen voorop. Om voor iedereen een plezierige omgeving te bieden hebben we een aantal gedragsregels opgesteld. Deze regels dienen door iedereen te worden nageleefd.

Deze regels gelden niet alleen voor activiteiten op ons eigen complex, maar dienen ook nageleefd te worden als wij te gast zijn bij andere verenigingen.

Omgangsnormen:
Voetbal is een teamsport. Dit betekent dat iedereen binnen een team een belangrijke rol vervult. Daarom moeten regels worden opgesteld die zorgen dat iedereen zich binnen een team opstelt in het teambelang en zich thuis voelt in een team. Ook wordt negatief gedrag (zoals pesten) binnen sv RDM niet getolereerd.

Aanspreken en melden:
Uitgangspunt is dat iedereen iemand aanspreekt wanneer hij constateert dat er sprake kan zijn van onveilige of mogelijk grensoverschrijdende situaties. Meld (vermoedens of signalen van) een dopingovertreding, matchfixing of (seksuele) intimidatie bij het bestuur, het meldpunt van de sportbond of Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN).
Maak situaties waarin je je niet veilig voelt of waar iets ingaat tegen je eigen waarden en normen, bespreekbaar met de trainer-coach, vertrouwenscontactpersoon of bestuur of neem contact op met het meldpunt van de sportbond of CVSN.

Veiligheid en verantwoordelijkheid:
Neem de verantwoordelijkheid om een veilig sportklimaat te waarborgen en zet je in voor een inclusieve omgeving waar iedereen zich welkom voelt.

Respect en gelijke behandeling:
Ken en erken de basisbehoeften van iedereen op de vereniging: iedereen heeft recht op privacy, veiligheid, menselijke waardigheid en lichamelijke integriteit.
Gedraag je eerlijk, transparant, betrouwbaar en respectvol naar anderen en behandel iedereen gelijkwaardig. Onthoud je van discriminerende, kleinerende of (seksueel) intimiderende opmerkingen, pesten en ander (fysiek, verbaal en non-verbaal) grensoverschrijdend gedrag.
Maak geen onderscheid naar godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, afkomst, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid, culturele achtergrond, leeftijd of andere kenmerken. Houd rekening met kwetsbare mensen en groepen.

Trainingen:
Een onderdeel van de voetbalsport zijn de trainingen. Hiervoor gelden binnen sv RDM de volgende regels:

  • Er wordt twee keer per week getraind, iedere speler dient hierbij aanwezig te zijn. Indien je niet deel kan nemen aan een training dien je dit vroegtijdig aan te geven bij je trainer. Heb je hiervoor geen geldige reden, kan de trainer je een helft wissel zetten.
  • Wees op tijd aanwezig tijdens trainingen, zodat de training op tijd kan beginnen en je medespelers niet onnodig hoeven te wachten.
  • Tijdens de trainingen worden de aanwijzingen van de trainer opgevolgd en er wordt respectvol omgegaan met de trainer.

 
Wedstrijden:
Naast de trainingen is voetbal ook voornamelijk een wedstrijdsport, je traint immers voor de wedstrijden. Hiervoor gelden binnen sv RDM de volgende regels:

  • Ben je verhinderd om deel te nemen aan een wedstrijd van je team, laat dit dan vroegtijdig weten aan je trainer of leider. Doe dit niet op het laatste moment, dan kan de trainer of leider ervoor zorgen dat er in ieder geval voldoende spelers zijn.
  • Wees op tijd aanwezig voor de wedstrijden. Hiermee wordt voorkomen dat je teamgenoten moeten wachten en dat je team te laat komt bij een wedstrijd.
  • Tijdens de wedstrijden ben je een vertegenwoordiger van sv RDM. Gedraag je hiernaar, zowel op als buiten het veld en zowel bij thuis- als uitwedstrijden.
  • De aanwijzingen van de leiders en trainer worden ook tijdens wedstrijden opgevolgd en ook wordt er respectvol omgegaan met de leiders en trainer.
  • Na afloop van de wedstrijd wordt de tegenstander bedankt (en bij een overwinning gefeliciteerd).
  • De aanvoerder bedankt de scheidsrechter en grensrechters.


Gunsten en geschenken:

Neem geen gunsten, geschenken, diensten of vergoedingen aan van tegenspelers, trainers-coaches, bestuurders, of derden om iets te doen of na te laten wat in strijd is met de integriteit van de sport. Bied dit ook zelf niet aan. Word je iets aangeboden? Meld dit dan aan je trainer-coach, bestuur van de vereniging of meldpunt van de sportbond. Wees open en transparant in je acties.

Voorbeeldrol:
Let op je taalgebruik en hoe je je aan anderen presenteert. Ben je het ergens niet mee eens? Bespreek dat dan eerst met degene waarmee je het niet eens bent en zoek naar een gezamenlijke oplossing, voordat je uitlatingen doet, bv. op sociale media, waardoor de sport mogelijk in diskrediet wordt gebracht.
Er wordt respectvol omgegaan met je medespelers, tegenstanders en begeleiders. Pesten, beledigingen of grof taalgebruik horen hier dus absoluut niet thuis.

Vernielingen:
Je bent zuinig op je eigen materiaal en dus ben je dat ook met die van een ander.
Materiaal kan altijd stuk gaan maar vernieling word niet geaccepteerd.

Vechten/lichamelijke integriteit:
Vechten en lichamelijke integriteit horen nergens thuis en dus ook niet bij/op het voetbalveld.
De voetbalclub vindt dit dan ook een zwaar vergrijp en mocht dit plaatsvinden dan worden gepaste maatregelen genomen.

Maatregelen:
Indien er niet nauwkeurig omgegaan wordt met de omgangsnormen kan de trainer/leider een passende oplossing zoeken. Dit kan in overleg met het bestuur.

Mocht de overtreding een dusdanige grote vorm hebben, dan wordt in overleg met het bestuur een oplossing gezocht. 

Wedstrijdkleding:
Voor de wedstrijden zorgt elk lid voor een eigen tenue; deze is te bestellen via de webshop. Dit tenue bestaat uit een wedstrijdshirt, een broekje en kousen.

Materiaal:
Voor het voetballen stelt sv RDM diverse materialen ter beschikking.
Hier dienen de leden netjes en zorgvuldig mee om te gaan.

Voetballen:
Bij sv RDM zijn een aantal voetballen beschikbaar per elftal. Deze zijn opgeborgen in het ballenhok. De voetballen zijn eigendom van sv RDM en blijven dat ook.

Na de training/wedstrijd worden alle ballen weer opgeborgen in het ballenhok. 

Voetbalmaterialen:
Om te kunnen trainen of om een wedstrijd te spelen heb je meer attributen nodig dan alleen een voetbal. Denk hierbij aan pionnen, hoekvlaggen, hesjes enzovoort. Ook deze spullen worden weer opgeborgen in het ballenhok na gebruik ervan. 

Kantine:
De kantine van sv RDM is geopend tijdens trainingen en wedstrijden.

Alcoholische dranken worden na 12.00 uur geschonken en alleen aan personen vanaf 18 jaar en ouder.
Glaswerk (glazen, flessen, etc.) mogen niet buiten de kantine gebruikt worden.

Accommodatie:
Doordat sv RDM niet alleen bestaat uit een voetbalveld is er even een lijstje gemaakt wat nu de accommodatie precies is.

De volgende ruimtes horen bij de accommodatie sv RDM:

  • Kleedkamers
  • Kantine
  • Bestuurskamer
  • Ballenhok
  • Fietsenstalling
  • Parkeergelegenheid

 
Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn over deze gedragsregels, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van sv RDM.


 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map